Over MIJ 

Gerard van den Brink

Na een kruisbandblessure moest ik als actief sporter mijn favoriete sporten korfbal en volleybal vaarwel zeggen. Omdat ik niet meer sportte, begon mijn lichaam te protesteren. Om de pijn uit mijn spieren te trekken, begon ik met fitness. Ik kwam toevallig in aanraking met yoga. Dat beviel mij beter, omdat ik mijn grenzen ging voelen, ik werd mij bewust dat ik pijn kon uitademen. Ook ging ik op tai chi-les, dat was een openbaring. Rustige en vloeiende bewegingen maakten de spieren soepel en de geest rustig. Na een uur les kwam ik daar vol energie vandaan. De oefeningen deed ik vervolgens ook thuis. Uiteindelijk ontdekte ik dat ik ze liever zelf deed in mijn eigen tempo, met een eigen programma. 


Omdat ik zelf massage nodig had, ben ik mij daar in gaan verdiepen door naar massagecursussen te gaan. Dat begon bij de Groene Kruisvereniging onder leiding van een fysiotherapeut, vervolgens een cursus in Utrecht, een weekcursus Rebalance massage, een weekcursus ayurvedische massage en een jaaropleiding Massage met Oosterse wijsheid. Inmiddels combineer ik alles wat ik ooit geleerd heb in een eigen stijl, vanuit rust en aandacht. Mijn klanten zijn zeer lovend over mijn massages. Meer informatie vind je onder het kopje Massages. 


De laatste jaren heb ik les gekregen en geoefend in Jin Shin Jyutsu. Dit is een Japanse methode die de energiebanen van de organen bevrijd van blokkades, door de handen op bepaalde punten op het lichaam te leggen. Zo worden klachten verholpen, niet ‘magisch’, maar in een proces van bewust voelen en weten hoe de orgaanstromen lopen. Toen ik daar voor het eerst over hoorde, was ik direct enthousiast. Het is zo simpel, het is gratis (energie komt uit de kosmos) en er zijn geen bijwerkingen! Ik wil heel graag meewerken om dit wereldkundig te maken en het mensen te laten ervaren.  Vanwege de moeilijke naam noem ik dit Energie Stromen. Hoe dat werkt, leg ik uit onder het kopje Energie Stromen.


Hoezo de naam Gezond zijn doe je zelf?

Toen ik een naam voor mijn website ging verzinnen, kwam deze titel spontaan in mij op. Gezond zijn kun je zeker beïnvloeden door verantwoordelijkheid te nemen voor: gezond eten, een goede balans werk-ontspanning in acht te nemen, regelmatig te mediteren, voldoende te bewegen (zowel krachtoefeningen als cardio) en jezelf te laten verzorgen/informeren. 


Mijn aanbod aan jou bestaat uit drie onderdelen: 

1)  een holistische massage, voorafgegaan door een drukmassage en afgesloten met een gezichtsmassage. Het effect is vooral ontspannend, maar ook stimulerend.

2) jouw energiebanen in balans brengen en harmoniseren met energie stromen waardoor jouw zelf genezend vermogen gaat werken. Je kunt hier ook zelf mee aan de slag gaan.

3) je te leren bewegen d.m.v. strekoefeningen op je uitademing, waarmee je spieren en gewrichten sterk en soepel blijven en je spiermassa op peil blijft.    


Tip: let vooral op kleine symptomen, pijntjes of klachten, zij zijn een teken dat er een blokkade zit. Deze worden vaak veroorzaakt door negatieve emoties, zoals:

• angst (bij de blaas en nieren), 

• woede (bij de lever en galblaas, 

• verdriet (bij de longen en dikke darm)

• de schijn ophouden, (bij je hart en dunne darm) 

gerard-vanden-brink

Oosterse wijsheid

Ik ben een autodidact en leergierig, ik verdiep me graag in de materie door boeken te lezen en daar de kern uit te halen waar het om gaat. Zo heb ik me ingelezen in yoga, tai chi of qigong, dat zijn losse oefeningen. Opmerkelijk is dat deze vormen uit het Oosten komen, yoga uit India, tai chi uit China en energie stromen uit Japan. Ook heb ik een jaaropleiding Massage met Oosterse wijsheid gevolgd. Daarbij heb ik kennis opgedaan van de meridianen, dat zijn 12 energiebanen die vanaf de organen door het hele lichaam lopen. Ook Jiro Murai, de ontdekker van Jin Shin Jyutsu was bekend met de meridianenleer en heeft dat verfijnd. 

Gezond met Massage Stromen en Bewegen

 Molenmakerslaan 55  |  3781 DB  |  Voorthuizen | Tel. 06 10840632 | info@gezondzijndoejezelf.nl


logo-gezond-zijn-doe-je-zelf