energie stromen
Energie stromen met Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu betekent de kunst van het jezelf leren kennen. De vader van deze heilzame weg was de Japanner Jiro Murai (1886¬-1960). Hij heeft zichzelf genezen in de terminale fase en heeft aan ons nagelaten hoe ieder dit kan toepassen op zichzelf en anderen. 


Het bevordert je zelfhelend vermogen om gezond te worden en te blijven. Het gaat ervan uit dat er vele energiebanen door je lichaam lopen, zo heeft elk orgaan een energiebaan en zijn er 26 ‘veiligheids-energiesloten’ die ook hun eigen energiebaan hebben. Door stress, emoties, beweging en levenswijze kunnen deze energiebanen verstoord of geblokkeerd raken, dit geeft lichamelijke, mentale en geestelijke klachten, die in de Jin Shin Jyutsu projecten worden genoemd. Door de handen op verschillende van deze sloten te leggen kunnen gezondheidsprojecten oplossen of worden verzacht, zowel acute als chronische.  


Jin Shin Jyutsu kan toegepast worden bij fysieke symptomen, zoals allergieën, diabetes, hoge of lage bloeddruk, gordelroos en dergelijke en bij geestelijke en mentale projecten zoals depressie, angsten, verslaving en dergelijke. 

Jin Shin Jyutsu ondersteunt de werking van medicijnen en gaat de bijwerkingen ervan tegen. Voor mensen waarvoor in de medische zorg geen perspectief is, heb ik meegemaakt dat het stromen het leed verzacht en soms perspectief kan geven op verbetering. Ik ben dankbaar dat ik hiermee verlichting kan geven.  


Jin Shin Jyutsu vergroot het bewustzijn van ons lichaam. Een ziekte of project komt door geblokkeerde energie en uit zich op de zwakste plek in ons lichaam.  Door je op de oorzaak van deze blokkade of disharmonie te richten en op de vraag wat er veranderd mag worden in ons leven, kun je er aan gaan werken om deze oorzaak weg te halen, waardoor de symptomen zullen verbeteren.  


Mijn ervaring

Ik heb 4 jaar een cursus Jin Shin Jyutsu gevolgd bij Carien Huijzer in Driebergen. Ik heb in deze tijd veel sessies gegeven en praktische ervaring opgedaan. Ook heb ik verschillende klanten die ik met Jin Shin Jyutsu behandel. 


Ik volg nu nog  5- en 3- daagse cursussen bij andere leraren om er nog meer over te leren. Je bent nooit uitgeleerd!


energie-stromen-2

De sloten en stromen in Jin Shin Jyutsu

Er zijn 12 orgaanstromen (meridianen), waarvan de navel- en de middenrif-stroom geen orgaan zijn. Alle stromen gaan (zowel links als rechts) óf naar de vingers óf naar de tenen. De basishouding is met de handen omhoog staan, dus als de stroom naar de vingers gaat, loopt deze ‘omhoog’ en als de stroom vanaf de vingers gaat, loopt deze ‘omlaag’.

De orgaanstromen stromen in een cyclus in de volgorde:  

Longstroom vanaf de maag omhoog naar de duim en wijsvinger 

Dikke darmstroom vanaf de wijsvinger omlaag naar de tegenovergestelde neusvleugel

Maagstroom vanaf de neusvleugel omlaag naar drie tenen: de grote, 2e en 3e teen. 

Miltstroom vanaf de grote teen omhoog naar de tongwortel

Hartstroom vanaf het hart naar de pink omhoog, naar de nier, naar de navel en naar de grote hersenen

Dunne darmstroom vanaf de pink omlaag naar het oor aan dezelfde kant en naar de tegenovergestelde haarlijn boven het oog

Blaasstroom vanaf de haarlijn omlaag naar de kleine teen 

Nierstroom vanaf de kleine teen omhoog naar de tongwortel, langs de ruggengraat naar het staartbeen en binnenkant dijen en naar het hart en middenrif

Middenrifstroom vanaf het middenrif omhoog naar de middel- en ringvinger 

Navelstroom vanaf de ringvinger omlaag naar de maag, via de buitenkant van het oor in het achterhoofd en via het oor naar het onderste ooglid

Galblaasstroom vanaf de buitenste ooghoek omlaag naar de maag en de navel en naar de 4e teen en de dikke teen

Leverstroom vanaf de grote teen omhoog naar het borstvlies, naar de maag en de longen en wordt weer de longstroom. De cyclus begint opnieuw. 


Een ‘volle’ of ‘lege’ stroom

Samen vormen deze energiestromen één orgaanstroom in de volgorde zoals hierboven genoemd. Ze beïnvloeden elkaar en zijn van elkaar afhankelijk. Als er een blokkade in de maagstroom zit, dan krijgt de volgende in de cyclus, de miltstroom, niet voldoende energie en raakt ‘leeg’. Maar de voorgaande stroom van de maagstroom, de dikke darmstroom kan zijn energie niet kwijt en raakt ‘vol’. 


Door goed naar de symptomen te kijken, kom je te weten of een stroom ‘leeg’ of ‘vol’ is. Door de voorgaande of opvolgende stroom te behandelen kun je de blokkade ontsluiten en kan de energie weer vrij stromen. Dit is slechts één van de vele mogelijkheden om de energie weer vrij te laten stromen. Ook zijn er energiestromen die deze stromen ondersteunen of gericht zijn op zeer specifieke projecten.

Hoe gaat een sessie? 

Je ligt gekleed op een massage tafel en krijgt een kleedje over je heen om je comfortabel te voelen. Ik zit er naast op een kruk. Door te luisteren naar wat je vertelt, de symptomen en hetgeen je bezig houdt en door het lezen van je lichaam stel ik een diagnose en kies de bijpassende stromen, die volgens een vast patroon op papier zijn uitgewerkt. Vervolgens plaats ik mijn handen op 2 van de 26 energiesloten om blokkades op te heffen. Wanneer ik voel dat de energie stroomt en zich harmoniseert verplaats ik mijn handen naar andere punten. Je voelt een diepe ontspanning en het kan ook zijn dat je de energie voelt stromen. 

Een sessie duurt maximaal een uur om je lichaam daarna de gelegenheid te geven de veranderde doorstroom te verwerken. 

Hoe vaak moet ik terugkomen? 

Dat ligt aan de ernst van het project en hoe snel je komt na het ontstaan ervan. Hoe eerder je de ontstane blokkades kan ontsluiten hoe sneller er resultaat is. Soms zijn een paar sessies voldoende. Bij chronische projecten kan het langer duren. Het stromen is niet alleen helend voor bestaande projecten, maar doet je beter in je vel komen, waardoor je preventief disharmonie kunt voorkomen en steeds helderder kunt worden over je weg in het leven. Je kunt daarin dan ook bewuste keuzes maken.   


Wat kan ik zelf doen? 

Tijdens de sessies krijg je aanwijzingen om jezelf  te helpen. Je krijgt eenvoudige oefeningen mee om thuis te doen, zoals bijvoorbeeld je vingers vasthouden,

Ik nodig je uit om ze te gaan doen en te ervaren wat het met je doet en / of je projecten gaan verbeteren. Zelfhulp werkt minder krachtig, maar kun je vaker doen. Het versnelt het proces en maakt je steeds minder afhankelijk van de behandelaar. 

energie-stromen-3
energie-stromen-gezond-zijn-doe-je-zelf

De vingers vasthouden

Bijna alle energiebanen lopen ook door de vingers en kunnen daardoor worden geharmoniseerd. 

* Door je duim vast te houden zullen je zorgen verzachten en geef je aandacht aan je maag, milt en huid. Deze greep is ook behulpzaam bij verterings-problemen of een (te) vol gevoel.

 * Door je wijsvinger vast te houden vermindert je angst. Je voorziet zo ook je spieren, blaas of nieren van helende energie. Deze oefening kan helpen bij kuitkramp.

 * Door je middelvinger vast te houden verzacht je woede. Deze greep helpt bij: hoofdpijn, problemen met de galblaas, de lever of het bloed. 

* Een greep op de ringvinger kan helpen om verdriet te verminderen of bij problemen met longen, dikke darm en slijmvliezen .

 * De pink vasthouden brengt balans als alles je te veel moeite kost. Het heelt je hart, de dunne darm en de botten. 


Hoe voelt je vinger voor de greep aan en hoe erna? Is er verschil? Is de vinger meer ontspannen en koeler, of juist vitaler en warmer? Wat voel je in je lichaam? Zo ga je voelen wat je nodig hebt. 

Symptomen die je kunt verhelpen met energie stromen met Jin Shin Jyutsu

Ademhalingsproblemen/astma, alvleesklier (diabetes), artritis / reuma, (bij)schildklier, botbreuk, cellulitis, cholesterol (te hoge), constipatie/diarree, darmklachten, depressie, duizeligheid, evenwichtsproblemen, gehoorproblemen, gewichtsregulering, gewrichtspijn, gordelroos, griep, haaruitval, hartklachten, hartritmeproblemen, hoesten, hoofdpijn, hooikoorts, huidproblemen, immuunsysteem, jicht, knieklachten, koorts, krampen, nekklachten, neusklachten, nierproblemen, oedeem, oogproblemen, oorpijn, oorgeruis, operatie, osteoporose, overgewicht, pijn, poliepen, prostaat, reuma, rugklachten, rugpijn, schildklierproblemen, schimmelinfectie, schouderproblemen, seksualiteit (verstoorde), slaapstoornis, snurken, spataderen, spierklachten, spijsverteringsklachten, spraakstoornissen, straling (schade door), stress, tandenknarsen, tennisarm, tumoren, tussenwervelschijven (klachten), uitputting, verslavingsgedrag, verstuiking, vingerproblemen, virussen (waaronder corona), voetklachten, voorhoofdsholteproblemen, voortplantingsproblemen, winderigheid, zenuwen (gespannen), zorgen, zuchten, zuur-base evenwicht, zwangerschap, zweten, (overmatig)


Contact

Heb je belangstelling om een sessie te ondergaan en te ervaren of dit goed is voor jou, neem dan contact met mij op. Ik kan me voorstellen dat je nog veel vragen hebt, daar zal ik je graag antwoord op geven. Hoeveel een sessie kost, kun je vinden onder tarieven.  

Gezond met Massage Stromen en Bewegen

 Molenmakerslaan 55  |  3781 DB  |  Voorthuizen | Tel. 06 10840632 | info@gezondzijndoejezelf.nl


logo-gezond-zijn-doe-je-zelf